TrackGPS

La ce să ne așteptăm în 2024 din punct de vedere al managementului flotei?

La ce să ne așteptăm în 2024 din punct de vedere al managementului flotei?

29/01/2024
Află care sunt trendurile în managementul flotei pentru anul 2024

Managementul flotei devine o provocare tot mai mare de la an la an, iar 2024 va presupune un proces de transformare pentru managerii de flote. Acum mai mult decât oricând, este crucială adaptarea la noile trenduri.

Cu cât ritmul evoluțiilor tehnologice este mai alert, și așteptările clienților cresc pe măsură: livrarea rapidă și flexibilă a serviciilor devin prioritare.

În cele ce urmează, am sintetizat cele mai importante trenduri în fleet management pentru anul 2024. Toate au la bază deciziile bazate pe date și informații concrete, obținute în timp real. Procesele eficiente și inteligente, susținute de soluții software avansate de management al flotei, reprezintă cheia succesului. În ultimii 2 ani, am îmbunătățit aplicația TrackGPS pentru a fi pregătită să întâmpine tocmai aceste nevoi.

Mentenanța proactivă și predictivă

Acestea sunt două acțiuni care trebuie desfășurate permanent, după un program bine stabilit. Respectarea lor va asigura buna stare și funcționare a flotei.

Dar la ce se referă, mai exact, mentenanța proactivă?

Cu sprijinul soluției potrivite de fleet management, poți desfășura mentenanța proactivă. Aceasta implică planificarea și impunerea de măsuri pentru minimizarea riscului apariției diferitelor defecțiuni și incidente.

Pe de altă parte, mentenanța predictivă necesită monitorizarea continuă a stării de funcționare a vehiculului. Când performanța anumitor indicatori începe să scadă, este momentul potrivit pentru a programa acțiuni de service în funcție de starea acestora.

Prin analiza în timp real a unor indici cheie, precum funcționarea optimă a motorului, starea anvelopelor și a altor parametri, poți programa exact sarcinile de întreținere atunci când este nevoie.

Aplicația de management al flotei TrackGPS este un instrument valoros pentru îndeplinirea acestor obiective! Îți oferă informații cheie în timp real și îți permite să setezi notificări și alerte în concordanță cu propriul plan de service. În plus, oferă posibilitatea decodificării erorilor de bord. Realizarea activităților necesare pentru mentenanța proactivă și predictivă te ajută să eviți defecțiunile neașteptate ale vehiculelor, care pot perturba activitatea cu implicații în  costurile asociate acesteia.

Dezvoltă o flotă sustenabilă în 2024!

Integrarea vehiculelor electrice și hibride în flotă nu este o noutate pentru anul 2024. Cu toate acestea, este un aspect ce nu trebuie lăsat la o parte. De asemenea, alimentarea cu biodiesel poate reprezenta un pas înainte în drumul spre o flotă verde, sustenabilă.

Aplicarea Directivei Uniunii Europene Privind Raportarea de Sustenabilitate a Corporațiilor urmează să fie introdusă treptat începând din acest an. Aceasta va solicita companiilor să dezvăluie riscurile și oportunitățile sociale și de mediu ce pot să apară și impactul afacerii lor asupra comunității și a mediului. Această directivă modifică semnificativ modalitatea de raportare a scorului de sustenabilității corporative solicitând respectarea formatelor predefinite de dezvăluire. Prin intermediul ei, acționarii, clienții și activiștii vor putea urmări de la an la an modul în care companiile își reduc amprenta de carbon.

În acest context, tot mai multe companii vor solicita servicii de transport care folosesc practici sustenabile. Până la urmă, integrarea lor devine nelipsită din strategiile de responsabilitate socială corporativă. Cum menționam în introducere, adaptarea este cheia!

Beneficiile trecerii la o flotă sustenabilă nu includ doar îndeplinirea angajamentului față de mediu și o imagine favorabilă, dar și economii în cadrul costurilor operaționale.

TrackGPS vine în sprijinul tău cu un modul special dedicat vehiculelor electrice. Prin intermediul lui, poți accesa simplu și rapid informații esențiale despre starea motorului, nivelul bateriei și indexul de kilometri. În plus, dacă ai o flotă mixtă electrică avem soluția dedicată: E-mobility!

O altă recomandare este de a atrage din timp în echipă, tehnicieni cu know-how. Datoria lor este să fie la curent cu schimbările ce au loc în industrie și cele mai bune practici. Astfel, vei reduce considerabil timpii de nefuncționare și vei spori eficiența.

Eficientizarea consumului de carburant – un efort continuu

Maximizarea resurselor devine din ce în ce mai importantă, iar eficientizarea și economisirea consumului de carburant nu este o excepție. Este bine-cunoscut faptul că există două soluții de analiză a consumului de carburant: prin interfața CAN a vehiculului (pentru autoturisme și alte vehicule ușoare) și prin intermediul sondelor litrometrice (pentru camioane și utilaje).  Soluțiile dezvoltate de TrackGPS se adaptează nevoilor specifice flotei și urmăresc volumul și valoarea alimentărilor, cât și consumul vehiculelor de transport sau al utilajelor din cadrul flotei.

Să nu uităm că un factor care poate influența direct consumul de carburant este chiar șoferul. Soluția Comportament Șofer te ajută să ai o imagine de ansamblu cu privire la stilul de condus. Aceasta măsoară parametrii precum viteza de deplasare și numărul de accelerări și frânări bruște, care pot influența în mod direct consumul.

Șoferii profesioniști – o resursă indispensabilă în 2024

În contextul crizei de șoferi profesioniști, trebuie acordată o atenție specială în primul rând resursei existente: conducătorilor auto care fac deja parte din echipa ta. Cu soluția potrivită de management al flotei, poți derula un management eficient conducătorilor auto, prin alocarea lor pe vehicule, setarea rutelor, administrarea eficientă a timpilor de condus și de odihnă și  administrarea eficace a tahografelor. Un alt aspect important este asigurarea unei comunicări continue și eficiente, care le va oferi sprijinul de care au nevoie.

Odată setate direcțiile de dezvoltare pentru acest an, echipa TrackGPS este pregătită să fie un partener de încredere. Pentru a îndeplini obiectivele referitoare la mentenanța predictivă și proactivă, sustenabilitate și eficientizarea consumului de carburant e nevoie de o soluție de management al flotei pregătită pentru viitor. Împreună conturăm o nouă eră a mobilității!

Categorii

Contact

"*" câmp obligatoriu

This field is for validation purposes and should be left unchanged.