Studiu de caz: Tibbett Logistics, Monitorizarea semiremorcilor prin GPS

Despre companie

Înființată în 2010 și achiziționată în anul 2016 de către compania japoneză Yusen Logistics, Tibbett Logistics oferă soluții logistice intermodale și servicii extinse de gestionare a lanțului de aprovizionare pentru industriile auto, DIY, alimentație, textilă, retail și alte sectoare în România și în mai multe regiuni din Europa de Sud-Est. Expertiza în managementul lanțului de aprovizionare, logistică, depozitare, transport și distribuție, transportul internațional de marfă și co-packing-ul au fost principale activități care au asigurat creșterea constantă a business-ului Tibbett Logistics.

Scopul companiei este acela de a oferi servicii la cea mai înaltă calitate, în siguranță și de a îndeplini cerințele stricte de transport și distribuție ale clienților săi.

Provocările întâmpinate

Tibbett Logistics deține o flotă de 130 de vehicule însoțite de semiremorci cu prelată, semiremorci cu temperatură controlată (bicamerale/tricamerale), transport containere și vagoane intermodale, toate acestea fiind folosite pentru diverse operațiuni de transport. Pentru transportul efectiv al mărfurilor, compania folosește camioane de 20 de tone care livrează în medie 5 000 de bucăți pe zi.

Gestionarea unui număr atât de mare de vehicule, a operațiunilor zilnice și a volumului impresionant de mărfuri reprezintă o provocare extraordinară pentru cei care se ocupă de managementul parcului auto. Toate acestea au creat nevoia de a găsi o modalitate de a supraveghea și a monitoriza semiremorcile, atât din motive de securitate, cât și din motive de respectare a condițiilor riguroase de transport a mărfurilor.

Soluția TrackGPS

Așadar, pentru a acoperi nevoia companiei Tibbett Logistics, aceea de a supraveghea atât semiremorcile, cât și mărfurile pe care acestea le transportă, TrackGPS a început implementarea soluției de monitorizare și gestionare. Aceasta a fost pusă în funcțiune la începutul anului și avea ca scop, managementul în timp real și controlul costurilor aferente activităților de transport.

Soluția a fost un început solid pentru optimizarea activității flotei, dar totuși, exista problema lipsei de monitorizare a semiremorcilor în timpul în care acestea erau decuplate de la capul tractor.

Așadar, după 6 luni de la implementare, la cererea managerului flotei Tibbett Logistics, echipa TrackGPS a dezvoltat o soluție personalizată.  Aceasta a permis companiei, monitorizarea online a semiremorcilor și pe perioada când acestea sunt decuplate de la capul tractor, adică atunci când nu dețin o sursă de alimentare care să permită supravegherea prin echipamente hardware clasice.

Beneficiile obținute în urma implementării

Soluția presupune instalarea unor senzori magnetici pentru uși și a unor echipamente ATS cu baterii interne care au o autonomie suplimentară de până la 4-5 zile de transmisie.
Acești senzori au rolul de a înregistra toate operațiunile de deschidere sau închidere a ușilor de încărcare/descărcare. Astfel, managerului flotei deține instrumentele necesare pentru a identifica orice eveniment nedorit cum ar fi furturile sau sabotajele.

În plus, aplicația generează și rapoarte complete ale cuplărilor și decuplărilor de la cap-tractor, identificarea celor neautorizate fiind astfel transparentă.

Nu în ultimul rând, oferă și date despre poziția sau distanța parcursă de către semi-remorci într-o anumită perioadă de timp.
Prin intermediul acestor senzori, monitorizarea și controlul au devenit mult mai riguroase, fără a mai fi condiționate de conectarea permanentă la un cap-tractor.

În acest fel, imposibilitatea de a urmări traseul parcurs de aceste semi-remorci, obținerea informațiilor în timp real despre poziția lor și datele despre închiderea și deschiderea ușilor au fost rezolvate.

Articol din categoria:

Povești de succes

Tutoriale

Venim în ajutorul tău cu o serie de tutoriale create pentru a facilita generarea rapoartelor și obținerea de date specifice, indiferent că este vorba despre traseele parcurse, poziția în timp real a vehiculelor sau nivelul combustibilului din rezervor. Află mai multe

Categorii