TrackGPS

Studiu de caz: Tibbett Logistics, Monitorizarea semiremorcilor prin GPS

Studiu de caz: Tibbett Logistics, Monitorizarea semiremorcilor prin GPS

29/01/2019
tibbett logistics

Despre companie

Înființată în 2010 și achiziționată în anul 2016 de către compania japoneză Yusen Logistics, Tibbett Logistics oferă soluții logistice intermodale și servicii extinse de gestionare a lanțului de aprovizionare pentru industriile auto, DIY, alimentație, textilă, retail și alte sectoare în România și în mai multe regiuni din Europa de Sud-Est. Expertiza în managementul lanțului de aprovizionare, logistică, depozitare, transport și distribuție, transportul internațional de marfă și co-packing-ul au fost principale activități care au asigurat creșterea constantă a business-ului Tibbett Logistics.

Scopul companiei este acela de a oferi servicii la cea mai înaltă calitate, în siguranță și de a îndeplini cerințele stricte de transport și distribuție ale clienților săi.

Provocările întâmpinate

Tibbett Logistics deține o flotă de 130 de vehicule însoțite de semiremorci cu prelată, semiremorci cu temperatură controlată (bicamerale/tricamerale), transport containere și vagoane intermodale, toate acestea fiind folosite pentru diverse operațiuni de transport. Pentru transportul efectiv al mărfurilor, compania folosește camioane de 20 de tone care livrează în medie 5 000 de bucăți pe zi.

Gestionarea unui număr atât de mare de vehicule, a operațiunilor zilnice și a volumului impresionant de mărfuri reprezintă o provocare extraordinară pentru cei care se ocupă de managementul parcului auto. Toate acestea au creat nevoia de a găsi o modalitate de a supraveghea și a monitoriza semiremorcile, atât din motive de securitate, cât și din motive de respectare a condițiilor riguroase de transport a mărfurilor.

Soluția TrackGPS

Așadar, pentru a acoperi nevoia companiei Tibbett Logistics, aceea de a supraveghea atât semiremorcile, cât și mărfurile pe care acestea le transportă, TrackGPS a început implementarea soluției de monitorizare și gestionare. Aceasta a fost pusă în funcțiune la începutul anului și avea ca scop managementul în timp real și controlul costurilor aferente activităților de transport.

Soluția a fost un început solid pentru optimizarea activității flotei, dar totuși, exista problema lipsei de monitorizare a semiremorcilor în timpul în care acestea erau decuplate de la capul tractor.

Așadar, după 6 luni de la implementare, la cererea managerului flotei Tibbett Logistics, echipa TrackGPS a dezvoltat o soluție personalizată.  Aceasta a permis companiei, monitorizarea online a semiremorcilor și pe perioada când acestea sunt decuplate de la capul tractor, adică atunci când nu dețin o sursă de alimentare care să permită supravegherea prin echipamente hardware clasice.

Beneficiile obținute în urma implementării

Soluția presupune instalarea unor senzori magnetici pentru uși și a unor echipamente ATS cu baterii interne care au o autonomie suplimentară de până la 4-5 zile de transmisie.
Acești senzori au rolul de a înregistra toate operațiunile de deschidere sau închidere a ușilor de încărcare/descărcare. Astfel, managerului flotei deține instrumentele necesare pentru a identifica orice eveniment nedorit cum ar fi furturile sau sabotajele.

În plus, aplicația generează și rapoarte complete ale cuplărilor și decuplărilor de la cap-tractor, identificarea celor neautorizate fiind astfel transparentă.

Nu în ultimul rând, oferă și date despre poziția sau distanța parcursă de către semi-remorci într-o anumită perioadă de timp.
Prin intermediul acestor senzori, monitorizarea și controlul au devenit mult mai riguroase, fără a mai fi condiționate de conectarea permanentă la un cap-tractor.

În acest fel, imposibilitatea de a urmări traseul parcurs de aceste semi-remorci, obținerea informațiilor în timp real despre poziția lor și datele despre închiderea și deschiderea ușilor au fost rezolvate.

Categorii

Contact

"*" câmp obligatoriu

This field is for validation purposes and should be left unchanged.