TrackGPS

Trendurile anului 2023 în fleet management

Trendurile anului 2023 în fleet management

28/01/2023
Trenduri în fleet management 2023

2022 s-a dovedit a fi un an plin de provocări, inclusiv în domeniul managementului de flotă. Chiar dacă 2023 nu se anunță mai relaxant, ce putem face este să ne asigurăm că suntem pregătiți din timp pentru orice schimbare. De aceea, am investigat care sunt trendurile ce se anunță în acest an și am alcătuit un mic ghid, pentru a te ajuta să fii la curent cu lumea flotelor auto.

Trebuie să îngrijim ce avem!

Apărută în 2021, problema achizițiilor de vehicule noi pare să ne urmărească și în anul ce vine. Din cauza termenelor lungi de livrare, costurile tot mai crescute de achiziție și chiar câteva comenzi anulate, mulți manageri de flotă care au comandat autovehicule noi, sunt tot mai neîncrezători că se vor putea bucura, într-un sfârșit, de acestea.

Așadar, pentru a menține performanța flotei, rămân două opțiuni. Fie creșterea duratei de exploatare a autovehiculelor deținute deja, fie închirierea celor noi. Avantajul întreținerii autovehiculelor nu este doar posibilitatea de a le utiliza pentru mai mult timp, ci și reducerea costurilor generale. Un autovehicul condus prudent va consuma mai puțin combustibil, va avea mai puține defecțiuni și nu va suferi accidente în mod frecvent.

Însă cum te poți asigura că șoferii tăi vor respecta aceste norme? Prin soluții de nișă, precum Comportament Șofer, dezvoltată de #TrackGPS. Poți determina stilul de condus al șoferilor urmărind parametri precum accelerări, decelerări și frânări bruște, împreună cu tronsoanele de drum pe care au avut loc.

Tranziție accelerată spre autovehicule electrice

Uniunea Europeană planifică în viitorul apropiat interzicerea vânzărilor de noi autoturisme cu motoare pe benzină și motorină, mai exact începând cu anul 2035. Această măsură vine în urma deciziei Parlamentului European și Comisiei Europene ca producătorii auto să reducă cu 100% emisiile de CO2, până în 2035.

Provocările care vin odată cu trecerea la autovehiculele electrice țin de infrastructura necesară, gestionarea timpului de ralanti și calcularea perioadei ideale de încărcare.

Vestea bună este că această schimbare radicală va atrage după sine scăderea prețurilor autovehiculelor electrice, în timp. Drept consecință, vor deveni mai accesibile și disponibile în număr mai mare.

Mai mult decât vehicule

Odată cu avansarea autovehiculelor electrice, se deschid noi oportunități cu privire la colectarea datelor, performanță și management, datorită faptului că aceste vehicule devin ele, în sine, o platformă. Vorbim despre dotarea ulterioară achiziționării autovehiculului cu funcționalitățile dorite, soluții avansate de management al bateriei, display-uri de realitate augmentată, funcții de siguranță intuitive și „infotainment”.

Așadar, putem să avem așteptări din ce în ce mai mari de la autovehiculele noastre! Prin funcționalitățile lor customizabile, devin partenerii noștri pentru o utilizare cât mai eficientă.

Costuri operaționale îmbunătățite pentru camioane

Flotele de camioane devin tot mai eficiente în fiecare an, datorită rutelor optimizate pe care le urmăresc. 2023 nu poate fi o excepție în acest caz, astfel că orice flotă de camioane ar trebui să beneficieze de un software de setare a rutelor. Acesta calculează cele mai eficiente opțiuni, luând în calcul durata drumului, destinația, posibilele opriri pe parcurs și traficul.

În final, rezultatele se observă prin reducerea semnificativă a timpilor morți, eficientizarea consumului de carburant și sporirea satisfacției șoferilor.

Datele despre flota ta – mai complexe ca niciodată

În 2023, datele despre flote vor deveni din ce în ce mai disponibile, având în vedere metodele de colectare și consolidare a acestora, care se dezvoltă continuu. Soluțiile de management al flotei nu doar că își propun să îmbunătățească colectarea datelor, dar și să o extindă prin telematică și interfețele de programare a aplicațiilor.

Ca rezultat, vei putea beneficia de rapoarte mult mai complexe. Acestea îți vor oferi și mai multe informații valoroase referitoare la starea autovehiculelor, costuri, performanța șoferilor și amortizarea investiției.

Deși un volum atât de ridicat de informație poate părea obositor, software-urile de gestionare a flotei vor fi cele care vor agrega datele și le vor prezenta sub forma unor rapoarte personalizabile. Astfel, vei beneficia de informații în timp real, ușor de accesat.

 

Tu cum privești spre viitor? Noi suntem siguri că odată cu provocările ce vor apărea în acest an, vom beneficia de oportunități de dezvoltare pe măsură.

Categorii

Contact

"*" câmp obligatoriu

This field is for validation purposes and should be left unchanged.